nak luahkan tapi hurmm

Assalamualaikum ...sye sebenarnye takde tempat nk luahkan perasaan sye ni ...kalau ikut dah lama pendam sendiri 😕 .. sebelum sye bernikah dngan suami, kami bercinta... masa bercinta dia sngat penyabar n dia ni jenis yg tak suka bercakap ...maksudnye kalau ada benda penting baru ckp ...okay laa time bercinta ..bagi sye normal kot kalau dia tak suka kongsi cerita .. tak lama lepas tu kami berkahwin ...tapi masa tu dia mcm tak ready lagi ..dia siap ckp "selepas kita nikah nanti jngan salahkan dia kalau KITA tak bahagia " kat situ sye dah rasa lain .. memang betul KITA tak merasakan kebahagiaan dalam rumah tngga mcm mne org lain rasakan pada awal perkahwinan.. 4 hari selepas bersanding dia bawa sye duduk tempat dia ..jauh dah KL dan sye jauh dari mak ayah sye saye hidup dngan dia dari zero ,rumah sewa, katil + tilam takde, kereta lama ..tapi dalam hati sye "ini jalan yg aku nak ,aku yg pilih untuk hidup dngan dia ,jadi aku kene banyak sabar n kene terima" sye keguguran sampai 2 kali ...mungkin sbb sye terlalu stress..masa sye mula kahwin dngan dia ..iyaa sye akui sye seorang yg keras kepala n panas baran ...sampai satu tahap suami sye ckp "disebabkan perangai kau yg mcm ni lahh KITA susah nak dpat anak ,asyik ckp kau jee yg betul, kalau gan org lain ni dah lama kau kene cerai .."😞 masa tu tiba2 air mata sye jatuh tanpa henti ,n tak mampu nk ckp sepatah pon.. sejak pada tu sye dah jadi org yg cool ,tak panas baran lagi ,org lain pijak kepala pon sye diamkan ajaa, hanye dngan nangis jee untuk hilang rasa sakit hati, semua pendam n tanggung sendiri ,sbb suami tak ambil tahu...tapi sejak dari tu juga laa suami sye perubah ...dari yg penyabar jadi pemarah ...apa sye buat semua tak kene ..tak pernah kongsi cerita apa pon dekat sye,walau pon benda tu sye perlu tahu ,ckp pon kurang, sye juga pernah kene marah depan kawan2 dia ..sbb dia benda kecil...senang ckp satu hari pasti ada jee benda dia nk marah .. dlm hati sye "mesti dia bosan ...mesti dia nk anak" ...okay sye buat keputusan untuk cuba mengandung sekali lagi ..selepas 2 kali keguguran ...Alhamdulillah kali ketiga hamil ...sye berjaya melahirkan seorang anak lelaki ...dan waktu tu hidup kami dah mula senang ..dah ada kereta baru , dah duduk rumah sendiri.. suami pon dah jadi pengurus ...Alhamdulillah ,tipu laa klau sye ckp sye tak pernah bahagia ada cuma tak berpanjangan .. anak dah mula besar n dah mula tahu keadaan sekeliling ..yg buat sye kecewa ..suami sye selalu marah2 sye di depan anak sye ..hurmmm kadang rasa malu gan anak sendiri ...hurmmm sampai bila sye harus bersabar😢? semoga ada kebahagiaan berpanjang dalam hidup sye satu hari nanti ...Aminnn

1 Balas

Puan kesabaran itu separuh drp iman.Puan perlu bykkan berdoa dan bersabar sehingga Suami Puan berubah.Saya doakan agar Puan dimurahkan rezeki selalu,kesihatan yg baik dan kebahagiaan berpanjangan disisi keluarga,suami dan anak Puan.