MIL bermasalah

Sye mmg tak nak anak kedua cepat sangat sbb MIL sye nak berhenti kerja and pindah rumah suami I. MIL sye ni dah lah suka membebel pastu buat benda suka hati cam anak sye tu anak dia sendiri. Dah banyak kali sye terangkan kt husband sye nak privasi tpi husband anak laki sorang dlm family dia so mmg dia tak faham atau apa MIL sye buat masa dia takde. Kalau sye cakap kat husband pun husband ckp sye saje complain pasal benda kecil. Sekarang sye tgh pregnant utk anak no2 & sye memang stres fikir pasal MIL masuk rumah kiteorang. 😞

1 Balas

selama ni mil duduk dgn sapa?, kalau awak slowtalk dgn kakak2x bab ni okay dak, kot diorg faham ke?, atau awak rakam video ke time dia ada n tunjuk kt husband, sbb susah la dia tak percaya. benda cmtuh bagi dia mmg remeh temeh, tapi kita tak. tambah da duk sekali nanti, confirm2x byk benda tak bole. cara jaga anak salah la apa la, kalau jawab nnt kata la dia jaga anak2x dulu semua sihat ja. 😌 .

1mo ago

Tepat sangat sis. Tpi klau amik video kite yg nmpk mcm villain. Diorg tak kisah pun apa salah MIL tpi kita yg amik video nmpk cam villain. MIL I duk sorang2 selama ni sbb keje. Husband dh beli rumah baru so MIL nk berhenti keje & nk pindah sini. Nak jga anak konon. Padahal nasihat dia sume x baik sgnt utk baby. Nak bagi air lah, roti lah, nak letak minyak apatah. Mase baru2 kahwin MIL ckp husband dgn I baik duduk asing tpi skrng lain cite pulak.