hye mommy semua..

assalamualaikum.. sy baru 10 minggu.. tp bleeding dark brown sikit2 je.. sy dah pergi hspital dokte kata x ada luka dan kndgn ok.. cuma dokte mnta berjaga2 sbb ni ktegori ancaman keguguran.. sy nak tanya punca sebab apa ya? sbb bleeding ni stiap hari.. kdg2 hati ni gundah gulana memikirkan baby dkt dalam..

3 Balas

10 weeks dah nampak heart beat ke belum? Keguguran awal kehamilan ni selalunya dari janin tu sendiri. Janin sendiri x sihat. Darah tu sebagai tanda supaya berjaga2 dan get ready for the worse. Banyakkan rehat. Kalau baby kuat, InsyaAllah selamat.

4y ago

cek dokte kata heart beat baby ok normal.. doakan semoga baby sihat dan kuat ye sis..

Kurangkan berjalan dan travel. Kalau blh bedrest terus. Jaga pemakanan. Harap semua ok🤗

4y ago

aminn.. tq sis atas advice.. itu lah kdg2 nk cuti lama2 org mrah..

Boleh jadi implantation. Atau sisa darah period lama. Sy dulu spotting dr 5w smpi 12w.

4y ago

Selalunya spotting sekejap n berlaruta. Spjg garj. Tp penah sekali je dr pg smpi ptg. Mula2 drh merah cm period wktu mandi pagi. Dh ptg dh berkurang tukar kaler coklat. Baby sy lelaki. Alhamdulillah baby ok. Dh 4bln skrg. Insha Allah harapnya ada rezeki awk n hopefully sumenya ok. Amin..