Kena minum air gula untuk apa ye? Boleh tolong jelaskan?

Assalamualaikum, sy ada baca di sini.. ada yg ckp check up nnti kena minum air gula? Utk apa ye air gula tu? Mmg wajib setiap kali check up kena minum air gula ke? Atau 1st check up je? Semua kena minum air gula ke? Atau specials case je? Maaf bnyk btul tnya, nervous plk ckp kne minum air gula tuu.. takut termuntah je😅

22 Balas

Ohh yeke, terima kasih bnyk ye semua😊 Insyaallah esok 1st check up.. doakan yee🌹

sy mnm msa 8w dgn 28w, just nk tgk ad kencing mnis or tak, jd kurang2kn mnum mnis,,

4y ago

Result sy haritu, y no 2 rendah lg sbb mmg sy cut gula, smgu 2x je mnum mnis tu pun ice blended, klo sy mnum limau ais sy mintak no sugar,

smua mommy preggy mmg kena minum puan..😅✌ #TAPSupermoms

saye kene minum sbb berat naik mendadak 🤭 2kg lebih dlm sebulan

4y ago

takpelaaa, utk baby kann. semua boleh 🤣 semoga dipermudahkan, kita baru nak masuk 26 minggu lusa ni

Untuk cek tahap gula smasa mengandung #TAPSupermoms

Jwpn utk soalan awk ade dlm buku pink .. 😂

sy fisrt time minum air gula 23w bru ni...

Utk check tahap gula masa pregnant

just nak.tgok ade kencing manis ke tak

Semua preggy woman kena minum air gula