Detail scan

Assalamualaikum smua..sy nak tya ada x mommies yg x buat detail scan?

12 Balas

better buat details scan.. supaya boleh tau ank kita sihat ke x.. boleh tau ada problem x dekat jantung(cth jntung berlubang) boleh tau kemungkinan nak syndrome down(kepala baby besar dr normal) boleh check kedudukan uri dan pintu rahim kita.. boleh check anggota badan ckup sifat ke x(jari) boleh tgok tulang belakang ank normal ke x.. pendek kata better buat details scan.. kalau pregnant between 18-24weeks dah boleh check details scan.

Doc di kk.. Ada bgtw,klau si ibu xd komplikasi, trserah nk buat ke x.. Kebiasaan buat ds klau si ibu byk pyakit.. And if kita buat ds awal2, contohnya bby dlm kndungan ada sdkit masalah, ini akn tmbh pressure pd si ibu, duk asyik stress pkirkn bby, sbb xlh nk buat apa jgk. Doc kk suggest kn buat dlm 28 week utk scan.

Saya nak buat tapi tak sempat. Dah 28weeks. Banyak anggota yang tak boleh nampak katanya. Pasrah je la, haritu buat 2d pun doktor terang kan boleh tahan detail juga. Cuma doa yang baik baik je untuk anak. Hihi

wslm..sy pun x buat..scan di kk je sis..semua okay..alhamdulillah..tp ada rzki in shaa Allah..nk buat jgak ???

Wa'alaikumusalam, saya tak buat pun, sbb scan kat kk dktor kata ok saja..lagipun detail scan boleh tahan mahal juga...

sya x buat detail scan.. sebab x tau.. 1st pregnancy.. tapi kalau scan dkat Kk dr cakap tkda apa.. ok la tuu..

wkm salam.. sy dah buat detail scan. mmg detail bahgian bdn bby luar dalam doc scan utk tgk apa2 yg abnormal.

sye xpernh lg bt details scan...Mnta smua2 baik je..Tu je doa hri2

Xbuat..scan doc kkia je..doc ckp Suma ok..xpyh lh buat

Sy x buat detail scan, 2d biasa je ?