Assalamualaikum

Assalamualaikum semua .. Skrg Sy 25weeks .. ramai org minta buat detail scan tp kewangan x mencukupi .. Ade ke yg pregnant x buat detail scan .. hanya scan biasa kat KK je #SeriusTanya #firstmom #ingintahu

3 Balas

Ikut nasihat doktor awak. Doktor yang akan suggest kalau awak tergolong dalam high risk pregnancy atau ada family factors lain. Macam saya dinasihatkan buat sebab ada GDM. Anyways, apa2 keraguan terus tanya/rujuk dengan doktor awak tau. Setiap ibu mengandung kondisinya tak sama, tak boleh nak samakan pengalaman orang dengan pengalaman kita. Saya pun first mom. Alhamdulillah anak dah 2y++. Masa pregnant dulu, memang ikut advice doktor je. Apa2 saya akan tanya doktor. Semoga dipermudahkan urusan awak 🌹

4mo ago

itu lah ..doc ckp x yah. tp mulut org pening kadang tu. . doc scan di KK semua nya ok ..doa kan Sy dan kandungan baik2 je

takpe kalau scan di KK kata okay, inshaAllah okay. kalau ada apa2 masalah, dia akan refer ke hospital juga untuk detail scan.

Tak apa kalau doctor kata progress baby okay. Don’t worry too much ya.