cerita boring but harini hidup sy tukar

Assalamualaikum smua...sy harini stress sampai jadi mental da...sy Lepas lahirkan anak...baru Lepas beberapa Hari kluar Dari hospital...anak kuning...so sejak balik..X rehat...setiap Hari pi klinik hospital X da rehat langsung...satu Hari Tu...mak mertua call Tanya x pi klinik ka nak check kuning anak...sy memang sebab X larat...sy kata X pi haritu...utk Tu..mak mertua sy dendam kat sy...setiap Kali dya Mai umah nak jumpa baby dya sengaja X tgk muka sy X cakap x mau sy bagi salam depan MAK bapa sy lagi...Sini mak bapa sy hancur hati..sbb kehidupan anak pempuan mereka..mereka diam ja...Lepas itu...satu Hari Tu tiba2 seluruh kluarga mertua sy stop Mai tgk baby...sy msg call X jawab...sy msg sorry kata sorry sgt2...but x da reply...sy hantar gambar baby Tu juga X tgk.. sy pelik sbb APA dya buat kat sy cam ni...sy bersih Lepas 60 Hari...so Lepas bersih balik la umah mertua..pi Sana pula...mak mertua X layan sy langsung...cakap pun guna Anak dya...sy cakap pun x reply...cakap tgk tembok...10 Hari sy sabar...sumpah mmg setiap Malam menangis kat hubby kata stress sgt...but hubby faham suruh sabar ja...Lepas Tu hubby pi Tanya kat mak dya kenapa layan sy cam ni...mak mertua pula tipu...kata sbb sy x bagi salam...sumpah demi Allah mak dgn ayah sy ada witness tgk benda mak mertua sy buat...dya buka mulut ja tipu..harini pula sy tertinggal seorg kat umah...da lambat...so sy bangun2 mandikan baby...sy masuk tandas Lepas readykan smua brg nak mandikan baby...nampaknya Lepas sy masuk tandas mak mertua sy dgn anak dya balik..balik2...sy dlm tandas duk mandikan baby...pintu yg terkunci..dya pecah masuk buang smua barang hentak2...then mmg MAK mertua sy over sgt...sy dlm tandas lagi dya tutup lampu...gila ka..sy trus kluar Lepas mandikan baby kata nak balik umah...dya mula maki sy kata sy ada apa hak NAK balik...sy pula pempuan jahat...dya cakap byk...sy trus kata X blh hidup lagi dgn dya sy call mak bapa sy Mai ambik sy...call suami kata sy Nak balik...Lepas mak bapa Mai pula ....dya tuka Cara cakap kata benda sy X buat...Cari kesalahan la...plus waktu dya marah...sy kata sy Tanya sorry berlambak kali...dya kata kena Tanya setiap Hari cam hamba dya...sy ni apa..Lepas Tu sy jadi mental da sampai bapa sy heret sy kluar umah mertua sy bawa sy pi hospital mental...sy X blh da... kehidupan sy jadi gila da...APA Salah sy buat...

3 Balas

Awak tak gila wei... mak mentua awak tu yang mental..dia yang meroyan lebih...awak banyak bersabar ok.. tak perlu awak nak menyembah setan macam mak mentua awak tu.. tak apa..hati ni dia buat kat awak..esok lusa org buat kat anak dia.. sumpah..karma is a bitch.. saya faham situasi awak sebab mak mentua saya oun sebiji tapi saya jauhkan diri saya sebelum saya jadi gila..sejak anak saya 2bulan saya stop bercakap dgn dia..semua saya block dia..yang anak dia bising kat saya apa saya perduli.. mental state saya lebih penting dari orang tua yang menopouse teruk tu.. sabar ya sis..

sy yg bc pn cm nk mental je...pe pn awk kne sbr..jgn putus doa..mintk dilembutkn ati mil awk tu..kbenrn akn berpihk pd awk kelak..de baiknye awk bw ank awk klua tuk smentara dr umh umh mil..biar keadaan redha....klu suami sygkn awk..dy akn dgr ckp awk..jgn stress naa..ksian ank kcik lg...tkot tbawk2 ati tu kt ank nnt..

Yg pnting awk jaga diri awk dgn bby.. mk mntua dari neraka tu awak jgn fikir.. kalau dye xnk lyn biar kn je.. awk pn ade mk bpk