pregnancy

assalamualaikum smua sy nk tye ada x spe2 sma msalah mcm sy.? sy pregnant 14 weeks dan slalu spotting...kluar coklat2 cm tu... dh byak kli jmpa doktor pkar dh cek smua doktor pn dh bg ubat kuat rahim untuk mkan dn insert...tp spotting on off..bleh x mamies share pngalaman.

12 Balas

Sy 2 minggu lebih baru hilang spotting. Dari fresh blood @ 10w, diagnosed as threatened mc, samai 12w nak masuk 13w baru xde darah/spotting. Memang betul2 bedrest, bangun untuk makan solat mandi je. Basuh pinggan dan lipat kain pun x buat. Sekarang dah 14w++, still trauma and still check ade darah ke x kalau lepas kencing, berak atau rase basah2 kat vagina.

4y ago

Penah 3x miscarriage.. pregnant ke 4 .. baru ok ( Doktor suggest ultragestron,.. ubat insert 2x sehari dlm vagina) baru melekat sampai dpt melahirkan ( pada umur 40an)..now baby sebulan lebih . ..penah Cuba dusphaston .. tapi maybe xsuit dengan Saya. Apa2 pun rest well sis.. be positif.. insylh..