selera makan x de

Assalamualaikum / smt sjhtera..nak tanye ibu2 sume..prgy dlm 7/8w ni slre makan mmg x de ke??? Sblm2 ni mkn nasi x pnh x abis...dr awl prgy smpai 8w ni mkn nasi sekadar 2,3 cuap je lau pn suami yg msk kan..x rase nak muntah? atau loya ?bila makan cuma tkak mmg x blh nk mkan abis.. Tgk nasi n pape lauk je dh jem????? tkak ni rase...ade pndgan x?‍♀️ mknan ape utk sy mkn time prgy cmni???plllzzz helllp me?..cian kat bby dlm perut ? mama mkn x bape nak ckup?‍♀️..

23 Balas

Sama laaa xda selera nk makan.. Tgk nasi pon xlalu.. Skrg 8w da... Firstbaby.. Tp muntah ka loya xdak.. Cuma kurang seleraaa dah.. Sblm ni okay sikit.. Tp pksa jugak laa mkn bg ada tenaga

Saya bila lapar memg xboleh tahan..tp bila dh dpat makanan dapat makan 2 ke 3 suap je....xboleh kenyang nanti muntah blik..jdi kena makn kerap dgn jumlah yang sikit..

Sama dengan sy..dh 7 weeks...bau wap nasi pon xboleh....lauk2 berkuah pon xlalu...harap susu ngan buah2 je makan...itu pon suami suruh jugak makan nasi biar ada tenaga

Sama mcm saya skrg sis. Semua makann singgah jer. Nak makan tu jauh skali. Slera xder ..tp usaha jgk jamah sikit2.tkut masuk angin..

saya selera mkn tpi tula. tkleh mkn bnyk sme mcm sis 2/3suap je tkleh telan dh klu tk muntah pert tkleh knyng sgttt 😭😭

Selera makan ade cume sbb slalu muntah jd takot nak masok mknan dlm perot.. Huhu.. mkn bubur nasi kosong jer yg leh masok

sy smpai kandungan 5bln msih xslera makan,tekak loya,bau dapur pn xleh.. byk kan mkn buah sis..

Normal saya dulu pown camtue jugak masok 5 bulan asyik lapa je memanjang...

Biasa tu sis tapi kena makan juga tngok mknn apa yg lalu nak makan

Tq so much sis bg sgestion...sy akan try sgestion sis..