Dilema dgn family mertua

Assalamualaikum semua

Dilema dgn family mertua
3 Balas

urm..bkn die x fhm..tp bt2 x fhm..bkn mertua x reti nafkah utama pd diri sndiri..isteri ngn ank2 dulu.kalau ade duit lbh baru blh bantu parents..jenis ni klu ank menantu cucu lapar pn x kisah..jns nk nyusah kan org..ank laki lain ade tp nk kutuk jgk y ade masalah..lps ni ape2 pn utamakan kuarge mkn mnum awk ngn ank2 dlu..x dose pn

2y ago

Tu lah. Saya ckp dkat suami pasni saya malas fikir lngsung hal dorang. Biar lah org nk fikir saya menantu hantu pun. Hakikat sebenar org x thu apa yg kami rasa. Bini mana sanggup tngok suami dia kena mcm tu. Kita yg hidup dgn dia tido sebantal makan sepinggan apa yg saya makan dia makan so kami je tahu mcm mana kami. Saya pun dh tekad mls dh nk ambik thu psal dorang. Saya ada je ckp dkat suami kalau awak nk balik awak bawak lah anak sekali tp kalau ikutkn saya mmg xnk jejak lgi rumah awak. Sbb hati sakit sngt bkn sekali dua kena mcm nie. Dh berkali2 org pijak kepala suami saya.

Sy paling benci mertua yg gila duit ni,,pura2 bodoh xfaham.

Bagi setakat yg mampu

2y ago

Yee. Sebelum nie pun suami saya bg setakat dia mampu. Kalau gaji dia lebih dia bg lebih. X pernah tak bgi. Setiap weekend balik mesti dia hulur dkat mak dia duit. Tp dh keadaan terdesak mcm nie pun org x faham. Saya berjimat sehabis mungkin sbb kesian dkat suami nk mintak duit bnyk2 kali. Kalau dia bg rm50 saya sehabis mungkin berjimat berkira nk beli lauk nk masak. Sbb thu gaji dia lmbt lagi. Tp smpai tahap org x faham kami mcm nie sedih sngt.