berat kandungan

Assalamualaikum mommy... Nk tnye normal ke if brat kandungan 1.7kg bru?sy skrg 31week++..second bby rsau bby kcik jgk sbb y first dlu 2.2kg je lahir...dilema btul la,bkn ap dilema dgn mlut org skliling...

11 Balas

Normal je..dont worry..saya sampai 36 minggu doc cakap berat baby tak sampai 2 kg.. Masuk jer 38 minggu..paksa bersalin.. Nah..keluar jer baby berat dah 2.9kg. Alhamdulillah.. P/s: itu semua jangkaan jer sis..Allah mengetahui segalanya..yg penting ibu ngandung ni doanya mustajab..doa byk2.. Semoga sis dipermudahkan urusan..aamiin

5y ago

Betul2 Allah ya bariq Allah yg Maha menguruskn.....

Baby akn naik berat juga nanti tu sis.. Tak perlu risau. Dulu msa saya pregnt ank kedua pun kndgn dah 8 buln msa tu. Dktr sah kn baby kecil n kna pantau graf berat baby. Msa nak dekt besalin dktr scan baby msih kecil perlu opret.. Tp saya x maw.. Syukur besalin norml baby boy 3.42 kilo juga.

Wasalam.. Jgnrisau sis.. Brt bby akn naik lg tu.. Jgn pedulikan ckp2 org, nt ibu yg stress. Xbaik utk kndungan. As long as doc kata kandungan ok, bby sht, dh memadai.. ☺️

Sis jgn stress x baik utk kesihatan... asalkan sis jmp misi cek okay xdak masalah apa alhamdulillah...dlm buku pink ada pengambilan makanan utk ibu hamil sis

Kasi biar je sis....anak pertama aku pon 2.3kg je...alhamdullah baby pon sihat juga ni....biar la org kata ape2...lama2 diam juga tu

5y ago

Anak ke2 saya dulu 2.3kg jgk

Tak pe sis. Kecil pun ok juga. Senang nak keluarkan baby. Cuma risiko kuning akan lebih tinggi

5y ago

Aah,tula y first tu prolonged jaundice,smpai hbis pntg bru hlg

sy lg kcik.. bby 30w bru 1.47kg..huhu.. tp tkpelh asal sihat..

5y ago

aa doc kata nrml je..tkplh kecik pn..mbsr sihat dkt lua..biar klua mudh² je..

Jgn risau bby akan naik lagi berat bdan ny..

Waalaikumusalam..jangan risau..okje tu

Sy 31w jgk.. berat bby 1.8kg