Confused For The First Baby

Assalamualaikum . Hi semua , sy nk tanya . Saya last period 31/8 . Bulan 9 tk period . Awal mggu bulan 10 rasa loya loya . Semalam 9.10 sy bru check pregnancy test . Resultnya sy mengandung . Kalau nk pergi KK double confirm , nak cakap apa ya ? Confused sebab takot kne mrah dengan nurse nurse ?

7 Balas

Sy pun first time mengandung. Pergi kk nk buka buku . Ingt nk confirm sekali la. Tp nurse ckp kt kk takde confirm ke apa. Terus bukak buku. So sy terus pergi klinik swasta check . Time tu dah 7week alhamdulillah scan nampak kantung dgn janin. Pergi pulak kk utk buat appointment bukak buku.

Sama dgn sy laa last period 31/8.. Sy pagi td pg KK nurse suruh buka buku pink dh.. Klau dh check sendiri upt naik double line pg jew KK.. Nnty dorg akn confirm kn semua..

Pegi je klinik nurse x mrah nye..ckp je da buat upt n result +ve dtg nk bkak buku pink. Dieorg ok je..

Bru lg tu sis.. Nurse xkn mrh laa.. Trus jek p buat buku pink k.. ❤️

Cakap nak buka buku pink. Bawak sekali upt tu ye

Cakap je sy x tahu pun tanda mengandung..saya minggu 18 baru ke kkia saya x tahu mgandung tu rasa dia mcm apa..n lagi satau period sy x regular..drg x marah..

W'salam.. 8 weeks pregnant dah boleh ke klinik untuk buka buku pink dan buat check up.. cuma bawa tester Upt yang sis check positive tu, salinan i/c & sijil nikah dan bawa suami sekali utk saringan HIV test. tu yg saya buat utk 1st check up hr tu di KK