Terslh bagi last period date kat KK. ?

Assalamualaikum semua. sy first time mommy, skrg kndungan dah 5bulan. Nk tny, ada tk mommy yg ad pngalaman terslh bg last day period? (sptutnya bg last day period date, tp sy terbagi first day of last period?)..beza 1 mggu je. aceli sy bru perasan yg sy tersalah bg last period date stlh sekian lama checkup n buat scan. nurse confirm bising kn? ?

17 Balas

Klau mcam tu sya salah bgi tarik last period sya lah tu😱😱😱. Dah sekian lama kandungan dah 8 bulan X apa2x ke tu sbb nurse dah catat 25/04 due sya 😅😅😅 "masa dtg haid 14/7/19 - habis haid 18/7/19 Terbagtau 18hb last period😬

4y ago

Hehe risau aku 😅😅😅

Takpe. Nnt scanner jugak yg dikira pakai. Hehe. Klu tak lari byk pun, its ok.. Klu nak perbetulkan pun ok jer tu. Ckp elok² dorg ok jer sis.. ☺️

Mmg kena bagi 1st day period yg last kita... Mksdnya hari 1st kita period bln tu. Btul dh tu sis... Sbb kalau nak kira hari last period kdg2 xtepat.

4y ago

Sy pon konfius jgak dlu... Byk kali tnya nurse. Hahaha

Xpa sis nt doc akan ikut due scan kalau lari beza bnyk..tapi kalu x bnyk beza akan guna tarikh kita bg tu...depa x marah aih...

4y ago

noted sis ! trima kasih ye !

mmg kene bg 1st day last period sis.. btl dh tu.. lgpn awl2, doc akn scan ukuran utk dptkan tarikh due.. jd xde masalah sbnrnye..

4y ago

same2 sis

Mmg kena bg date yg 1st day utk last period kita..cth last period 1hb-7hb februari..bg date 1hb tu la sis..bkn last day 7hb tu.

4y ago

noted thanks sis😁 hehe

Saya dlu pun ingat salah bagi date..tapi betul la tu..kita mmang kena bgi date hari pertama yg last period tu..

Ye btl maksud last period tu... First date kita dtg period.sy dulu pn ingat cm awak...😂😂😂

4y ago

tktaula npe ttbe je rsa ragu2. 😢 tp alhamdulillah, hehe 😂🤲🏻 trima kasih ye sis !

Hihi.. Comel je punya tkejut 😅 padahal dh betul dh bg date tarikh tu..😬😬

Dah betul tu. Hehe. Btw takpe sebab diorang akan scan baby. Nanti ikot tarikh scan. 😁

4y ago

ok noted sis 😁