confused due date

Hi, saya ni first day of last period 22 April 2022 so due date should be 27 Jan 2023 tapi bila scan baby Doctor bgtahu due date 4 Feb 2023 , tak sama dgn tarikh first day of last period. saya confused la. korang ada alami perkara yg sama? so nk ikut due date yg mana ni? 😅

3 Balas

Tarikh lmp & scan beza seminggu dua tu normal sbb kdg2 persenyawaan atau ovulasi lambat. Selalunya, doc akan ikut saiz scan baby dan akan repeat scan balik untuk dapatkan tarikh sebenar.

Sama la sis. Ikut last period due date sepatutnya 12/1/2023 tapi bila scan due date 17/2/2023.. Tak tau macam mana

2y ago

ikut scan. sbb scan ikut saiz baby semua.

saya last period 26/5 due 31/1. tapi ikut size baby due 27/1 tapi doktor pakai 31/1 pun due