Nak berkongsi cerita sedih

Assalamualaikum semua. Saya nak tanya also nak bercerita kat sini. Saya baru lg kawin setahun lebih. And ada anak 5 bulan. Sy berumur 20 thn. Kawin masa 18 tahun. Saya kwin awl sbb saya broken fmily, sejak baby mak ayah saya tngglkan sy pada nenek saya, sy panggil dia ibu. Mula mula kawin suami tanya saya boleh ke kalau sharing bayar rumah and belanja bulanan. Sy ok jee sbb niat utk tlg suami sbb dia sblm stable. Lepastu rumh tangga saya mula diuji bila sy pregnant, alahan teruk and tk blh kerja. Jd saya berhenti. Dan suami tanggung semuanya. Tapi slowly kewangan makin teruk. Sampailah skrg. Dah dekat setahun kami asyik tkde duit je. Padahal sy dh manage seeloknya dan berjimat sngt. Dpt gaji je tolak ii mesti balance berapa rnggit je. Mmg tak lepas nak buat makan sebulan, minyak motor suami nak pergi kerja. Saya sedihhh sgt. Nafkah saya pun dh setahun sy tk dpt. Sy smpai kan fkir " dia susah sbb kwin dgn aku ke?" Dlu bujang husband jenis berduit je. Lepas kawin kami jdi susah sngt. Smpaikan bulan lps sy trpaksa jual gelang saya yg ibu sy belikan 2 bulan lps. Lepastu skrg nak gadai cincin kawin pula. Duit belanja bulan pun ibu sy bgi, kdg pinjam dgn mak mertua saya. Ya Allah sy penat sngt and sedih sngt diuji mcmni 😭 dlm bank kami langsung tk ada balance. Dalam poket skrg ada brapa rnggit je. Puasa dh nak dekat. Dia ulang alik kerja pakai duit nk isi minyak. Anak pulak brg keperluan dia nak hbis. Saya tk minta bantuan cuma saya nak berkongsi cerita. Sbb saya rasa stressss sgt. Sy hanya nak meluah. Tq sudi baca cerita saya.

6 Balas

😭sy faham awk sis.kita sma.bila da ada bby mmg ssh sikit nk kje.org yg tau akn faham.tp sy cba juga tuk tlg suami.tp mcm2 lg dugaan dtg.kdg nangis sorg2.ank2 la tmpt sy mngdu.

1y ago

Betul, sy nngiss smbil bercerita pd baby 5 bulan. Dia pandang je saya seolah ii memahami apa yg ibu dia cerita hmm