sabar je lh

Dari sebelum kawin sampai kawin pun and pregnant peragai suami tkde perubahan Klau benda yg dia nk tkdpt mesti dia mrh kt aq mesti aq jdi mangsa klau benda yg aq lupa bawa mesti dia angkt tangan and tampar terus tpi hati ni tahan je hidup dengn dia sebp dh tkde sape2 dh dlm hidup ni cuma suami je harapan sy allahhu nk tngis pun tahan je tknk bgi suami nmpk air mata ni Ya allah semoga aq kuat hadapinya

10 Balas

Sis, cinta tu mmg buta.. Saya yakin, sebab cinta sis masih pilih dia walaupun dah tahu sikap dia sejak sebelum kahwin. Untuk solusi, saya cadangkan sis bekerja. Suami sis izinkan sis bekerja tak? At least, kalau sis bekerja, sis boleh simpan duit sikit2 utk sebarang emergency contoh untuk duit sewa rumah dan makanan sebulan sebelum masuk gaji baru in case (nauzubillah) sis dan suami bercerai. Entahlah sis, memang betul Allah tu Maha Berkuasa. Berkuasa mengubah seseorg dengan sekelip mata, tapi kalau suami sis tu takde usaha nak berubah, rasa penat juga kita fizikal, mental dan jiwa. Banyakkan solat istikharah sis, minta petunjuk daripada Allah. Kalau perkahwinan ni yg terbaik untuk sis, semoga dipermudahkan. Jika tidak, semoga digantikan dengan sesuatu yg lebih baik. Aamiin 🤲🏻

Maaf saya ckp. Dalam hal ni sis sendiri yg jebakkan diri sis dalam perkara yg ending dia makan diri sendir. Kalo sebelum kahwin sis dah tau perangai suami sis jenis baran n suka pukul. Apa sis pikir lepas kawen ada perubahan? Org laki ni kalo sekali dah berani angkat tangan smpai bila2 dia berani. Tambah pula sis yg jenis tak melawan langsung. Jangan dirisokan xde jodoh diluar kalo kata putus sebelum kawen tu. Tp skrg dah kawen sis sndri pikirkan. Mula2 sis jd mangsa. Lepas ni sis nk tgk anak2 pula ke? Pikir2 la. Kalo kata xde tempat bergantung tu semua alasan. Sbb de je ramai ibu tunggal yg still boleh hidup dgn bkrja n sara hdup dri n ank. Jd sis pon boleh. Antara nak dgn x semua dkt tgn sis.

pernah la kenal laki2 mcm ni masa zaman muda2, tapi x pernah smpai tampar org. jenis psiko dan main mental. serius depress masa tu. mintak putus. senang. walaupun dia dr keluarga baik, mak ayah dia baik sgt. bila fikir, nak kawen biar la sehidup semati dgn suami yg boleh buat kita tenang bersama, bergelak ketawa.syukur berjodoh dgn suami sekarang. saya harap awk kuat ye dik., nak diundur masa x boleh dah.

Allahu.. Sis, sy cadang apa kata sis cuba ikhtiar dgn join program pemulihan aura utk kasih sayang suami isteri. Boleh follow FB QI Wellness Centre dan Qi Community sis. Rata2 bg feedback yg baik. Sis boleh contact master Umar Paranorms 019 892 6202. Terpulang sis kalau sis X percaya atau tak mahu mencubanya. Sy hrp sis cuba. Ini shj yg sy mampu bantu sis huhu

Boleh buat pengajaran utk y belum Berkahwin, bila dh tau msa bcinta pn dah baran naik tgn baik tinggalkan terus.. Xtau nk bgtau sis ni mcm mn, nk srh bersabar, emm xkn nk sabar dgn perangai suami mcm tu smpai bila nak sabar? Smpai lembik dulu smpai lunyai dulu? Ramai wanita silap fikir bila sendiri semua x boleh buat.. Cuma kena kuat

Suami mcm tu mcm suami minta puji! Ingat dia tu apa main tampar2 perempuan, bodohhh! Suami mcm tu mesti kuat meninggi diri ckp dia saja yg susah payah,cei.. ingat dia tu boss kaa..

.. sorry to say this sis. Tp suami sis jenis suami yg xde guna.. kalau dia marah pon, jgn lh bha smpai naik tangan kan.. kesian kat sis..

Kalau i olls , da lama tampar balik , takde istilah syurga bawah tapak suami yang mcm tu ! ggrrr masa nak bukan main puiii..sorry geram

mase die tampa ko tu , ko gigit tgn die , law diaaa marah , tanyeee balik kat dia .. sakit tak .?? mcm tu la ko sakit sokmo .. grrr

Sory ckp sis...klu xde suami mcm tu pon xpe.Allah ada..sis usaha jela sndri..knp nk jd hamba utk org cm tu...pilihan kt tngan sis.

5y ago

btl..sy lebih rela besarkn anak sorang2 dr ada suami yg mcm tu..hari2 makan hati dan sakit kena tampar, lebih baik sorang2.. besarkn anak. hati pun gembira..