Sorry sbb soalan sensitif sgt

Hai mommies sekalian...sy nk tnya ni, sy bru kawin setahun lebih...baru² ni sy ada mslh utk "bersama" dgn suami...sblm timbul mslh ni, sy ada mslh period non stop sbln lebih...mula² tu period sy ok je, bila sy kena serang batuk teruk, period sy jd xnk b'henti smpai sy t'pksa telan ubat utk stopkn period (ubat dpt dr klinik gov)...bla dh stop period utk 2 minggu, sy baru nk b'sama suami tp kami shock bla miss v sy kluar drh yg byk masa suami baru mula bkayuh...kami trus stop n drh pn stop kluar...bla sy pergi tandas nk cuci drh, kluar lg drh yg b'ketul² agak byk...ade x yg pernah jd mcmni? Bla x b'sama lg, xde setitis drh pn yg kluar...

7 Balas

bg pendapat sy better sis g jmpe dgn doc pakar sakit puan @o&g tuk rujuk kes ini..sbb ada mslh period nonstop...sbb tkut ada alami mslh cyst..or fibroid ke hngga sbbkn sis alami bleeding berketul2 kluar nonstop..dr pnglmn sy dlu jd mcmtu sbb sy alami endometriosis... non stop period asalnye...kmdian bila dh ok..period jd lm.. smpai 3 week..pnh bleeding bila trlebih aktif..sbb ingtkn xde pape mslh..tgk2 lepas tu alami bleeding nonstop berketul keluar..bila chck doc bgtw tanda awal cyst nk pch....lepas tu mntk doc pakar tu refer ke gh..selepas tu bila dpt appointment..trus buat operation buang cyst..baik sis chck awl2 ni...mencegah lebih baik dr mengubatinya.. mg d pmudahkan segalanya..aamiin

4y ago

alhamdulillah

Hai sis.. Pada pendapat sy la.. 1st cek dulu dgn doktor pakar sakit puan.. Tp jika doktor kata takde ape2.. Elok pergi jmp pakar perubatan cara islam.. Risau kalau ade yg dengki kan.. Harap. Sis faham ape sy maksud kn tu

4y ago

Ye...sy dh cek dn doktor pakar skt puan & doc ckp xde mslh ape²...lpas tu sy buat perubatan cara islam n yes..ada gangguan...bkn dengki dr manusia...alhamdulillah dh ok dh skrg lpas ruqyah...trma ksh sbb sudi bg cadangn..

meh la cuba Amoora, produk y berasaskn dr mknn sunnah.. Alhamdulillah, ramai y berhasil slps mengamalkn ny 👍

Moga Allah permudahkan urusan sis dan suami..

jumpa doktor sebaiknya sis.

better jumpa dokter

Alhamdulillah