ASSALAMUALAIKUM SEMUA , SAYA NAK TANYA KENAPA YE BABY 2 BULAN ASIK NAK MENGEPENG JE

Assalamualaikum semua , saya nak tanya kenapa ye baby 2 bulan asik nak mengepeng je...asik nak susu je...lepas bagi susu botol ,pastu mesti nak susu badan...kalau tarik sikit je mesti dia tersedar pastu nangis , susah nak kemana²...

2 Balas

hmmm...awk kena gali ilmu pasal newborn sis.. cara bg susu semak balik betul ke tidak. jenis tangisan baby pun ada 5 jenis bunyi dan maksud berbeza... boleh cari dkt utube topik2 ni 👉jenis tangisan baby 👉teknik breastfeeding yg betul 👉teknik susukan baby dgn botol 👉cara untuk tahu baby cukup susu boleh cari dlm bhasa Malaysia or English. selalunya video awareness ni byk dlm English version.. semoga dipermudahkan 😉

kadang baby ada yg high demand ada yg jnis brdikari sngat ... stiap baby ada personaliti sndiri klau dpt baby yg high demand mmng dia nk mngepeng je krja dia... sis sllu urut urut perut dan kaki baby rsau baby tk selesa ... sllu baby yg msuk angin atau tk selesa dia nk berkepit je sbb dia rasa tenang bila perut dia terasa ada tekanan sikit..