baby meragam

Hai... Ada tak sama macam anak sy..asik meragam je... nangis..dah sapu minyak angin.. tukar pempes kerap..susu pn kerap..tp sejak nak masuk 2 bulan ni asik nangis je.. kurang tido..

9 Balas

Anak sy pun mcm tu sis. Msa baru lahir smpai sebulan ok lgi sy blh bergilir dgn suami jaga. Tp bila lps sebulan suami kena blik keje so trpaksa jga sorg2 penat sgt2 sbb asyik meragam. Smpai skrang bru msuk 3 bulan sy prasan dia dh xmeragam

Kdg sbb peralihan bulan.. Pernah jgk bbrpa kali baby saya meragam..dah buat semua tetap nangis. Last² try masuk dlm kereta start enjin n aircond, dia senyap n senyum² suka. Padahal dlm bilik bukak je aircond tp still nangis 😂😂

4y ago

Hahahaha dia nak ajak berjalan rupanya...bijak2

Cuba buka surah suci al-quran... Masa baby akk nk tidur ... Bby ni makhluk halus suka kacau

Anak sy mcm tu jgk. Akhirnya belikan buai, settle. Walaupun mula nya x nak biasa kan buai 😩

4y ago

Yup sama...sy dah try mmg dia nk buai..

Klu dah Sapu minyk angin suma tukar pampers x jln.. Mkna baby nk buai tu.. Cuba try

4y ago

Haha.. Biasa la sis lain ank lain ragamnya🤭

Normal tu nak membesar. Kena bagi baby calm macam dalam alam rahim

Boleh cuba sapu calm time balm utk bagi anak relaks tak meragam

Sama mcm baby sy..meragam..sy rasa normal kot..

Mungkin nak alih bulan. Tu yg meragam