Air kelapa

Assalamualaikum semua. Saya harini dah 15w3d , saya nak tnya boleh dah ka saya minum air kelapa? Sy tau air kelapa bagus utk baby tapi disebabkan kt tmpat keja slalu kena larang ngn org yg dh berusia, depa ckp awal2 jangan minum lg. Sy jadi takut plak ?

9 Balas

Sy mula2 tkot jgak nk mnum..ad yg ckp bleyh mnum dn ad ckp xbleyh mnum.. Sy pon try rsa skit dlu.. Allhamdulilah xda ap2 pon. Mnkin ikot pda org kot.. Start 3bln sy dh mnum dh

Saya dari perut 2minggu pregnant dah start minum air kelapa sampai hari nak bersalin. Tak ada apa2. Anak pun kulit bersih sampai sekarang dah 9bulan pun dia.

4y ago

kan ? sy sllu mnum air klpa smpai la tau preggy 8w trus xleh mnum 😅

minum je, bukan minum racun pun.. tak perlu ikut mulut org sgt, klau kita takda masalah alergik dgn makanan/mnuman tu takda masalah pun nk mnum...

boleh je minum. org tua2 bukan semuanya betul pun. kalau was2 dgn sesuatu makanan tu boleh buat research dulu dekat medical blog/website etc.

Mak mertua kata kalau banyak minum air kelapa nanti kulit baby jadi putih 🤭

Minum je sis..sy awal mengandung da minum air kelapa..alhamdullilah sy xde apa2

waalaikumussalam.. sy minum ok ja.. sbb tekak terasa nk minum je

Sy dah 5bulan xberani lgi tunggu 7/8 bulan nnti bru mnum

saya awal lagi dah minum