Kerap sakit kepala

Assalamualaikum semua. Saya firstmom. Baru2 ni checkup untuk 16w berat saya naik 3kg dan hb turun. Jadi bila berat naik terlampau mendadak, saya agak risau. So saya cut sugar saya. Oh ya sebelum ni saya penggemar minum manis dan kafein. Sejak checkup tu dah 4 hari saya kurang minum manis dan kafein. 1 hari saya minum secawan aje. Kafein memang dah tak sentuh. Sekarang boleh dikatakan tiap masa saya asyik sakit kepala dan nak pitam. Zincofer saya telan macam biasa, 2 biji sehari atas saranan doktor. Saya tak tahu punca saya kerap sakit kepala dan nak pitam ni sebab saya cut sugar atau hb saya masih rendah. Ada tak ibu2 lain pengalaman macam saya? Atau ada tak sedikit nasihat dan tips? Terima kasih semua

2 Balas

sy hari2 sakit kepala sgt now dh 4bln cek semua ok doc ckp pembawakkan

1y ago

Ohh. Waktu trim 1 saya okay je. Alahan biasa je muntah2 tu semua. Tak pernah ada migrain ke apa. Masuk trim 2 sakit kepala mencucuk2