Berat badan naik mendadak 3kg dalam 3week

23w5d Tinggi 160 Berat 66kg 😪 Bfore ni berat 63kg , tu pun naik 2kg dari 61kg nurse dh gelabah suru sy kena awalkan minum air gula ni. Mdadak pulak naik ni berat badan. baru2 ni jumpa doc dekat swasta, timbang2. 66kg !! Mygod😪 skg tengah ajar diri xmakan byk karbohidrat, lebihkan sayur insyaallah 🤧 Lebihkan buah, lebihkan air minum tanpa manis , no sweet anymore, no kafein anymore 🤧 Harap dgn cara ni boleh sedikit sebanyak kurang kn kenaikan berat badan yg mdadak naik ni. Risau saya 🥲 #firstmom #downsikit

2 Balas

Same! Start 20w naij 1w/1kg ade tu 2w 3.4kg Dh cuba kurg mkn etc still same last fed-up hadap jela 2x mnum air gula n dh 3x daily bp 20-34w naik 13kg https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 Group pregnant 2023, selamat datanggg ❤️

2y ago

Mama husna , group wasap utk apa tu? sbb sy try masuk, xdapat pulak 🤭 Loading habih..😂

tgh alaminya skrg 🥲 berat 63kg then dalam masa nak masuk sebulan dah ni 68kg terus 😭 taktahu nak kawal makan camne lagi. now 22weeks hmmmmmm sedih betul

2y ago

owhh tgh gdm on diet. Hurm sy pun xdpt ulaskn lebih byk psl diet2 ni . sy pun masih berperang dgn prgai diri sdiri utk kawal apa2 y patut😂 semoga mama nabila kuat smgt. Dimudahkan urusan