Poopoo anak

Assalamualaikum semua . Nak Tanya . Bayi sejak dari lahir minum susu anmum sebab susu badan tk keluar , pembuangan semua ok tkde masalah , sekarang umur bayi dah 2bulan 10hari . Susu badan baru keluar tapi tk byk kalau pump .dapat dalam 20ml-40ml untuk 1jam .. jadi campur la susu badan+formula . Tiba² dia sembelit. Dah 2 Kali pergi klinik induce air .. baby meneran sampai muka merah² . Dktr kata punca sembelit sebab susu badan . Dktr suruh stop susu badan . Lepas stop bf , dia Ada poopoo. Tapi keras+sikit Dan dia meneran sampai muka merah² jugak .. perlu tukar susu formula ke? Sebab terniat dekat hati nk FULLY BF .😢 .

2 Balas

Mungkin sis perlu tukar susu fm . Try & error . Saya pun stop bf sebab anak kuning . Makin bagi susu badan makin naik masa tu . Doktor suruh stop risau sebab hampir prologue dan bacaan hampir 300 asyik turun naik & keluar masuk wad . Then bagi fm ja tupun berkali tukar hanya sesuai dupro jaa . Habis kuning terus bf . Lega hati .

2y ago

boleh tahu mcm Mana Kita nk tukar susu formula . sekarang kan baby minum anmum . lepastu Kita nk tukar dupro . perlu bg terus ke atau esok Nye baru bg

pelik la dokter yg sruh stop bf. padahal bf is better than fm. 😔

2y ago

sy darah a+ , anak pun a+ .. mungkin sy kurang minum air . sebab tu jadi mcm tu rasanya