Bayi berak keras.

Asslammualaikum.Saya nak tanya bayi saya umur 3 bulan,campur susu badan dan susu tepung lactogen.Awal² dulu okey je berak,semalam start berak keras,kesian sgt dekat dia.Meneran sampai merah² muka,tapi tak menangis ligat².Just dia penat je.Najis tu dah keluar seketul besar,tapi kali kedua berak,tetap keluar najis keras juga.Adakah saya perlu tukar susu lain?

2 Balas

Waalaikumsalam. Kalau start setiap kali berak keras memang anak sembelit. Since anak minum fm so kena tukar susu fm. Atau pun mommy boleh makan buah buahan macam limau atau buah buahan lain dan perhatikan macam mana najis bayi.

yaa, seolok cuba try susu lain. itu tanda bayi sembelit tu