Susu badan sikit.

Boleh bagi cadangan mcm mana nak ajar bayi 2 bln minum susu formula ? Sbb bg susu formula dia xminum baby nk susu badan jugak. Susu badan xbnyk sgt.

7 Balas

Kalau boleh bagi susu badan, try bagi susu badan sepenuhnya. Saya dulu hampir give up juga sebab susu tak banyak dah anak susah nak lekat kat breast, tapi saya ikhtiar dan usaha untuk bagi juga. Ni apa yang saya buat untuk tambah susu badan: - Pump dengan konsisten, 4 jam sekali selama 20 minit - Minum air banyak banyak, ibu breastfeeding kena minum extra 700ml, iaitu 2 liter + 700ml air - Buat power pumping - Makan milk booster. Milk booster ni banyak dan ikut orang juga. Saya punya milk booster ialah halba. Cuba teruskan menysu dan juga pump. Baby mungkin lebih suka susu badan puan sebab tu lah makanan first dia keluar didunia ni dan juga makanan terbaik untuk anak puan. 🤗

4y ago

Halba tu mcm mna buat . Minum ke ? Share laa tips

Puan, seeloknya Puan bagi bayi puan minum susu badan. Ketiga-tiga anak saya sampai yang ketiga ini berumur setahun dah saya masih bagi susu badan. Memang bayi dibagi susu badan, kita rasa bayi cepat lapar dan tak puas, hakikatnya memang natural berbanding bayi diberikan susu formula. Banyak khasiat pada bayi diberikan susu badan. Elok kalau Puan boleh ambil supplement seperti Blackmores Pregnancy & Breastfeeding macam saya pernah ambil. Sekarang saya ambil Blackmores ACE Plus dan Fish Oil.

4y ago

Terima kasih puan kongsi pengalaman

Cari botol susu and puting susu jenama doctor baby . Pastikan puting susu tu air nya tak keluar dengan laju . Insyaallah baby akan minum . Saya faham situasi awak ...

3y ago

saya nk tanya baby saya pakai puting tu tapi makin lama dia tak menyususu ada kh dri puting atau mcm mna sis??

Better awk mnum susu utk bykkan susu bdn, sbb baby sgt perlukan susu bdn. Klau bby x ckup mnum susu bdn, ada risiko kesihatan kt bby awk nnt bila dh besar.

Mnum susu lacta sis, like annum or momma pun bgus gak byk khasiat utk ibu n ank

Puan buat mcm mne dgn milk booster halba cuba kongsi puan,sye buntu sgt

Peliklah. Mna u tau susu bdn sikit?

4y ago

Sy sarankan kalau btl2 berniat nak susukan dgn susu ibu, sila jmpa lactation counselor. Minum susu xpuas dan pam sikit BUKAN TANDA SUSU TAK CUKUP YA. Antara tnda susu x cukup ialah kurang jumlah wet diapers, berat anak x naik slpas sebulan, ubun2 tenggelam.. Hah, yg tu tanda susu x cukup. Tp takpa lah, kalau sis nak sng, sumbat sj FM. X masalah pun. Tp jgnlah pla kerana kekurangan ilmu d dada kita salahkan nenen yg Allah berikan cukup smpurna kpd kita kaum wanita.