Puasa Ganti.

Assalamualaikum semua. Nak tanya, ada tak pregnant ladies dekat sini yg tengah ganti puasa? Boleh tahu apa yg puan puan semua makan waktu bersahur utk bagi tenaga sepanjang hari? Atau mungkin experienced moms boleh share biasa bersahur apa masa berpuasa? Saya tengah pregnant 1st baby jadi nak tanya lah pendapat yg dah berpengalaman ☺

2 Balas

Sahur sama je macam biasa puasa. Ikut badan sis la. Sy time pregnant sahur makan nasi, susu, kurma.

4y ago

Kena makan lebih sikitlah ye. Sbb sy sahur biasa makan kurma 3 biji dgn air kosong je 🤭 Nanti sy tambah yg berat sikit. Tq sis for the response 😉