Ganti puasa, pregnant 5 bulan

Saya belum ganti puasa ada 7 hari, jadi pregnant nih boleh ke nk berpuasa ye ? #seriusnanya

4 Balas

untuk yg hari2 yg belum ganti tu awk kene byar fidyah n try puasa dulu, klau okey mmg kne puasa la. klau mudhorat, boleh berbuka. n klau doktor dh remain awal2 xbole puasa, xyh pksa la. mgkin ada apa2 yg buatkn doktor pesan gtu. n hari2 yang awk xpuasa kene catat supaya senang nk ganti nanti.

kalau awak rasa tak memudaratkan diri n baby, boleh je. try dulu tgok, kalau kata tak okay ,terus buka puasa okay. jgn paksa.

yg saya tahu, kalau ada gdm cucuk insulin tak disarankan berpuasa. kalau awak sihat should be ok je.

kalau sihat,ok je