Edd berlainan tarikh.

Assalamualaikum semua. Disini saya ada sedikit pertanyaan. Kalau diikutkan edd saya 28.7.2020. tadi saya pergi scan di klinik swasta kandungan saya baru 6w. Kalau ikut kiraan sepatutnya dh 9w. Mcm jaoh sgt jarak tarikh tu. Ada sapa² yg lain² tarikh edd tak.

8 Balas

Wsalam... Kami lagi la hairan kalau ikutkan edd 18.5..alik2 kelmarin scan untuk 27 minggu di klinik kk.. Doktor kata kena tukaq tarikh edd jadi 30.4 ....18 hari kot.... Mau tak kalam kabut beli kas kas anak.... Ni pun minggu depan kena jumpa doktor lagi.......sabaq je la... Janji anak sihat

4y ago

Tu la... Tengah sabaq... 🤣🤣🤣

biasa scan tu lebih tepat sbb dia bergantung pd ukuran baby....mcm sy x jauh mn 30/7 ms 8w....bila scan 3 bln dok bg tarikh 2/8 sbb janin dah ada bntk....

Tak mengapa sis. Biasalah tu tarikh scan rare dgn tarikh period circle sbb dia ikut saiz baby @ tarikh last period kita terlupa

Sama macam saya. Selalu hospital dan doktor akan ikut EDD dari scan, bgantung kpd size baby. Sbb tak smua org period cycle 28 hari..

4y ago

Oh begitu. Takla risau sgt sbb jaoh sangat lari tarikh tu. Tq sis.

Sme ngn sy sis... Bile Scan Doktor Kate kandungan baru 7w... Padahal dah 9w... Tp alhamdulillah.. Heartbeat baby dh ade..

sama, klu kiraan dkt apps, kita dah 9w tp sorg baru lagi 8w. last 2 weeks cek dah 7w tp tadi scan baru 8w

sy edd period 1/3/20, ikut scan 16/3/20 ..dr ckp normal je.. kdg period xtratur or trikh conceive xttp

Sya edd period 20/7/2020.bila di scan 10/8/2020..sebb haid sya tdk teratur..