Tarikh EDD yg betul

Salam hai..macam mana kita nak tahu edd kita yg betul ya? Kalau ikot scan, sy skrg 10w tapi klu ikot tarikh last period dah 11w..sy ke klinik swasta, doktor kata ikot tarikh last period je..confius 😣

2 Balas

Tarikh edd yg betul tu ikut yg kena scan awk, beza tarikh last period dan scan seminggu tu kira masih normal dr kata. Boleh jadi pembuahan kita lambat sbb tu tarikh edd yg dlm scan tu kdg ada yg x ikut tarikh last period, so kita kena ikut tarikh dlm scan tu sbb dlm scan tu kita akan tau saiz baby kita utk tengok edd yg btl.

1y ago

Terima kasih sis ☺️

same lh confuse nak ikut mane. sy beza 2 weeks sis kalau ikut scan due 26/6 tapi ikut period 14/6 nak monitor brape usia kandunggan pon jadi confused 😅