Darah O+ & kuning

Assalamualaikum semua, betul ke kalau preggy mommies berdarah O+, besar kemungkinan anak yang dilahirkan akan kena kuning tinggi/lama? If betul, boleh ke ibu2 share tips utk atasi masalah ni. Dan ada tak ibu2 yg darah O+ tapi anak tak kena kuning tinggi/lama?

37 Balas

Wslm sis..sy drh o+ ank sy alhamdulillah kuning 3x cek je..cek 1 tu bacaan 96 dktr pun xpercaya cek ke 2 138 pastu cek 3 101 lps tu terus discas..xde amalkan ape2 pun masa mengandung..cume kerapkn bagi susu cmpur sikit susu formula je..tu yg sy buat..tapi lain org lain jenis kn..jgn risau ye..