Ibu darah O

Hai ibu2, betul ke ada org ckp kalau ibu darah O nnti baby mudah kena kuning terok? Klau betul ada tips tak nk elak ? #bantusharing #1stimemom

10 Balas

saya darah O+, anak saya seminggu je dah hilang kuning. Nasihat saya jgn ikut org cakap sume sis. Jangan bagi anggur hitam lah, jemur baby kat panas lah. Tips yg bagus, bagi baby setiap 2jam sekali minum susu ibu. Anak tido pon, kena bangunkan. Pastikan selalu baby buang air besar. Sbb tu baik tuk hilangkan kuning cepat ☺️

Yup.. Sy pun darah O tp alhamdulilah anak sy lahir sihat. Stahu sy takde cara utk elakkan anak kena kuning sejak dari dlm kandungan,yg penting jaga pemakanan ibu supaya baby dpt khasiat yg cukup.

Saya dan suami darah O+..Alhamdulillah anak bacaan kuning tak teruk pun tapi sebab saya dan suami berdarah O doktor kata berisiko doktor tahan sehari sahaja bawah lampu biru untuk pantau..

xsure pula. nurse kat sini ckp darah berlainan yg berisiko tinggi kuning. sy darah b+ suami sy darah o. haritu ank sy kuning sampai umur 54hari. paling tggi bacaan 250. 😅

sy O+ ,suami A . anak sulung darah O tp takde kuning . anak kedua darah A ,ade kuning wlaupun dah 30hari ..

Anak saya 3 org , 3 3 kena kuning agak lama nak dekat sebulan .. ulang alik klinik je .. saya darah o ..

setahu sy jaundice/kuning tu sbb darah ibu dgn anak tak sama. doesn't matter kot awk darah o ke apa.

skrg bnykkn bersalin baby mmg ada kuning, cuma kejap @ lama je kenanya,,xsmstinya sbb darah o

sy darah o, anak prolong jaundice ,2 bulan jgk la..

tak . ank sy tk kuning😊 n kKi minum ais pulak tu