SCAN

Assalamualaikum ? Semoga mommies , babies tak kira yg dalam rahim atau dah selamat lahir dlm keadaan sihat dan d lindungi Nya ... Buat yg masih menunggu sy doakan Allag akan mngurniakan korang zuriat tak lama lagi ?? Persoalan sy , ada yg yg pandai bezakan antara dua gambar scan ni ?? Dan apa perbezaannya?? Btw , scan pada 1/1 tp tak nampak heartbeat msa tu dah 9weeks+ .. Scan 4/1 pun sma , masih tak nampak heartbeat ... Jadi sy gagahkan sabar menunggu 13/1 date doc bagi utk repeat scan .. Jika ada yg ingin berkongsi pendapat atau nasihat saya sangat mengalu-alukan .. Doakan sy Allah menunjukkan Kebesaran Nya ☺️

SCAN
14 Balas

Sya pernah jadi macam ni sis bulan 6 lepas.pergi klinik swasta dokter scan masa tu dh 6w xde detak, dokter pun cakap macam x sihat, lpastu 2w lagi pergi scan balik dokter yg sma. Still tkde heartbeat. Dokter ckp slalunya 9w dh ada heartbeat tapi ni still xde.Dia cakap x berkembang.lpastu dia panggil sya pergi hospital swasta,dkat sna jumpa dokter pkar juga nak kepastian,tetap sma dokter pun cakap janin tk berkembang.tkda darah masuk dari tali placenta,minggu ke 12 kandungan kena cuci sebab janin x sehat x berkembang.. 12w besar janin serupa macam gambar kat atas yg tnggal 4 tu sis.tapi sis banyak berdoa je smoga baik2.cuba try pergi dokter pakar kandungan.

Sy scan 9w pon da nmpk heartbeat bb..jgn risau ok.slagi janin tu membesar ikut saiz tu insyAllah bb sihat.cuma tkot scan x nmpk tu scan lalu mana.sy smpi 13w doc scan lalu bwah sbb sy usaha ngndung dr cek telur matang smpi cek bru ngndung smua dr bwah.bila da 13w ke atas bru scan dr perut..lg 1 tiap kli solat bca ayat kursi tiub kt prut.smoga malaikat jgakn kandungan kite..amin...byak kn rehat ye

Macam saya first scan dekat klinik swasta. Nampak kantung sahaja.. doktor suruh datang masa minggu ke-12 tapi dgn doktor lain. Dia scan still tak nampak heartbeat baby.. doktor tu suruh pi klinik sakit puan dia ada alat yg check masuk ikut bawah.. sekali suami saya kata tak payah pi kk terus.. scan dekat kk nmpak heartbeat baby. Alhamdulilah dah 3bulan baby saya skrg...

Sepatutnya kalau regular period 9 w dah nampak janin dengan heartbeat.saya prnah jadi scan 12w tapi baby saiz 8 w no heartbeat.doktor bg tarikh 2 minggu lagi utk scan tak sampai 2 minggu keluar darah pastu gugur.kandungan tak menjadi.harapnya baby sis sihat sihat sahaja.

As salam sis. Biasanya 9 minggu dah ada hearbeat, tapi xpe sis tunggu next appoinment. Doa banyak2 ye moga lps ni bila scan sis dh dengar heartbeat baby sis. Kalu baby berkembang dan makin besar, InshaaAllah baby sis okay.

Heart beat mmg xnampak lagi sbb kecik lagi. Tp baby dah nmpak tu. Ada perkembangan nampaknya baby tu dari 1/1 ke 4/1. Semoga puan fan baby sihat. Amiinnn

InshaAllah. Doa yg baik2 fikir yg baik2. Semoga kita semua ada rezeki untuk melahirkan zuriat yg soleh & solehah. Aaamiinnn3. 💝

Kalau scan dr tvs mybe dapat dengar tu heartbeat sis. Kdg2 scan atas mmg ada ssah tgok hearbeat dia.

4y ago

Saya dulu scan 9weeks dh nmpak dia punya jantung kelip2 scn dr bawah. Scan atas tak clear sngat. Jgn risau sis. Ada tu nnti. Ada org juga 12weeks baru dgar heartbeat 😊

insyaallah sis smoga takde pape n smoga bby sis sehat....banyakkn berdoa ye sis...

msa scan Dr xbgtau ke..Nampak x jantung dia bdgup ni..dia xde ke bgtau cmtu?

4y ago

mcm sy Dr tjuk la..puan nmpk x jantung dia tgh bdetak..n nmpak dia bgerak2