SCAN

assalamualaikum , siapa kat sini scan 6w dah nampak heartbeat baby ? khamis ni saya 6w5d nak p scan kat kk , risau xnampak heartbeat lagi , sbb rmai yg kes blighted ovum sy risau sy ni salah 1 dri mereka ??

23 Balas

jangan risau saya 7 week scan baru nmpk kantung saja.. repeat 11 week scan baru lah nampak janin dalam rahim tu.. mula2 mmg risau jugak sbb baca pengalaman org semua 5 6 week dah nmpk heartbeat.. tapi kita 7 week baru nampak kantung je.. semua org pengalaman lain2 just chill je.. semua kuasa allah...😘

Sy scan 6 weeks nmpak kantung je. 9 weeks baru dgr jantung baby. Hehe. Sy mula2 scan kat klinik private masa 6 weeks, doc kata blighted ovum. Doc siap kata baby tak jadi & kalau perlukan surat refer utk cuci kat hosp gov, dia boleh buatkan. 😅😅

Sama..saya pun,scan 6 weeks,xnampak apa..than dtg lagi 2 minggu 8 weeks,still xnampak..doctor suh dtg lagi weeks 11,than baru nampak..sebab perut tebal..susah..baby kecik..risau sangt,sebab pernah blind ovum..weeks 11 br nampak baby ..

Dont wory la sis.. Sy tmpoh hari scan 6 week lnsung x nmpk apa2 lagi sis... Jgn kn hb kntung pon x nmpk...10 week scan nmpk kntung,baby n hb.. 😍😍Berdoa sis n jgn fkir negative trus mkn tue asid folic ya... 👌

Saya pun masa scan 6 minggu nmpak kantung ja.. Baby x nmpak lg.. Dah 10 minggu ni bila scan balik dah nmpak baby.. Alhamdulillah..

Kalau 6 mggu msh awal & kcil lgi sis. Bru nmpak kntung. Sya dlu scan kali kdua 9w bru ada nmpak jntung. ☺

Sya,1st scan 6w dah ada heartbeat tapi kecik lagi suara dia.11w scan lagi sekali dah dengar jelas.

Awal ya kk nak buat scan..kk tmpt sy dia bagi date lain utk scan..kena tguu 8w/9w..

Saya masa 6week baru nmpk kantung .. 9weeks baru nmpk baby & heartbeat

Saya 7 weeks baru nampak. Sbb masa cek 5 weeks nampak kantung je