lendir

Assalamualaikum, sblm ni sy ada post upt test yg double line tp satu msih samar. alhamdulillah rmai yg komen positif, tp sy akn ulang test lg nnti. Sekarang badan sntiasa lesu, brdiri solat pun rsa melayang, pd awal sy anggap krn HB low sbb dari sblm kwin sy ada prblm HB low, sblm kwin pun dktr dh bg ubat tambah darah yg coklat tebal tu. Awal pagi, rsa jantung laju., ye tnda HB low mcm dlu. tapi penambahan sekarang, setiap kali buang air kecil, akan keluar lendir jernih., tak berbau, tak berwarna dan tak da rsa gatal. sebelum ni jarang ada kecuali hari trtentu. Tapi kali ni tiap kali buang air kecil, kenapa ye?? saya mula risau effection apa², penyakit, atau kalau betul pregnant, tkot jd ssuatu.. sebb sy sgt brharap.. Maaf untuk soalan ni.? selain tu, terlalu kerap ke buang air kecil, saya pernah dengar pengalaman ibu, kata ibu semasa dekat² nak melahirkan baru kerap rasa nak buang air kecil sebb rambut baby. Saya masih baru, bahkan belum pasti tentang kesahiran pregnant. kenapa kerap sangat rasa nk buang air???

lendir
2 Balas

keputihan tu normal sis melainkan ada perubahan warna macam hijau atau kuning kehijauan dan berbau. tu kena refer ke klinik trus. kerap kencing pon normal masa awal pregnant. saya pon macam tuu sbb rahim nk membesar. kalau rasa sakit masa kencing,mungkin kena kencing kotor so kena rujuk ke klinik trus.

4y ago

lega bca... tQ sis❤💜

Saya rasa lendir yg sis maksudkan tu keputihan.. Itu normal bagi ibu mengandung, walaupun sebelum mengandung tak macam tu. Semoga sis dipermudahkan urusan sepanjang mengandung ni dan semasa nak bersalin nanti ye. Semoga selamat semuanya. Aamiin 🤲🏻💕