Pantang larang

Assalamualaikum.. Saya nk tnya betul ke pantang larang smsa prenant tk boleh siang ikan?? Hbs nk mkn cmne?? Huhu anak prtama tk thu apa2

22 Balas

Waalaikumsalam... Insyaallah x de pape tu....org tua2 just pesan kalau ibu mengandung x elok pegang benda2 tajam takut hilang keseimbangan badan atau takut terjatuh nnti benda2 tajam tu terkena kt kite... Tu je...sbb bila pregnant kn kite selalu x larat... Die org just pesan nk kite berjaga2 je

Tak betul tu. Allah sebut setiap yg terjadi ni akan jdi kalau kite pikir mnde tu akan jdi. Sbb kite terlalu percaya satu2 mnde hingga lupe segala yg berlaku atas kuasa Allah. Sentiasa positif dlm berfikir insyaAllah. Allah akan bg yg baik2 untuk kite. Moga dipermudahkan.

Mitos je tu .mungkin kata gitu suh supaya lebih berhati2 smsa buat kje..sbb tu kut kluar pntang larang gitu..hurm...sush2 sgt sis..zmn skrng kn memne tmptkn blh suh org tu siang kan.. Klu x sis suh jela org kdai tu siangkn ikan siap2.. senang nti blik umh trus cuci je.. 😂✌

4y ago

Owh.. Sbb saya beli sllu dkt psr biasa.. 😅😅 ok2 tq ye..

Saya pregnant kali ke. 6 dah. Ni first time dengar pantang larang x leh siang ikan. Tapi sian lah anak2 saya xleh mad kan kalau kena ikut pantang nih.

4y ago

Hehe itulah.. Nk siang ikan trpkir bnyk kali..

Xde ape pun sis..mak2 kita mmg ckp cmtu..mcm2 pantang, tp kita xde pmbntu upahan utk uruskan..jd,..masa nk siang ke ape ke..selawat.

X de masalh pun sis..jgn terbawa2 sangat mende2 gtu..yg x blh aniaya binatang hidup..fikir yg baik2 in sya Allah..ank akn sihat..

Hahaha sy bisnes food delivery ari² kena siang ayam ikan sis. Alhamdulillah tkde pape. Cuma careful tkot pisau kena jari 🤭

Waalaikumussalam. Xde apa pun sis. Sepanjang pregnant sy jer siang ikan, ayam n etc2. Itu cuma pantang larang org dulu2 jer.

Food panda jelaaa cmniii 😅 Semua benda kdg2 ada pantang lrg cuma beringat jela. In Shaa Allah xde pape.

Wslm..xpenah pulak dgr pantang larang apa tu huhu merepek jela sis..jgn pcaya or ikut sgt la..