UPT Samar and Update selepas beberapa Hari

Assalamualaikum. Saya nak tanya UPT saya test banyak kali samar. And ada yang terang. Tapi pakai clearblue dia tulis not pregnant. Ada ke lpas seminggu dia akan terang and possibility untuk clearblue tu pregnant 🥹 Yang pakai Clear Blue digital tu pagi tadi 😅 and sepatutnya semalam and harini tarikh period. Yang lain lain tu semua cek before tarikh period. Ada yang sama ? Update: Saya dah datang bulan. Hehe belum rezeki

UPT Samar and Update selepas beberapa Hari
15 Balas

sama sy. ms test pregnant kali pertama -ve. lps seminggu tu hati ni kuat kata pregnant. sy beli strip ni byk²... hari² sy test. susah nk nk tgk double line tu. tp makin hr makin clear. last sekali genap 3 minggu sy repeat semua jenis test kit yg de. hahaha. dr strip ke kaset ke clear blue. semua makin cepat naik line ke-2 tu. clear blue tulis pregnant. genap sebulan br pi klinik utk sahkan. Alhamdullilah...

2y ago

In Sha Allah..sy doakan awak tau... moga dmudahkan segala urusan tau... moga jd rezeki awak gak. aamiin. jgn amik benda berat n jaga makan tau.

sy pernah guna clearblue juga tapi mungkin cara guna saya tu salah,jd kluar negatif tp sy dh guna upt semua brand yg ada kt watson tu,try satu2 yg jenis casette,dip,yg strip tu yg semua dpt double line,beza line samar n terang je,yg pling terang brand strip watson tu,sebelum delay period dh test,lpas tu baru scan kat klinik swasta utk confirmkn,dah 5w pun time tu

2y ago

Okayy awak thank youuu

Ada tu awak. Sebab bukan satu upt je yg keluar line samar kan. Setahu saya upt takkan keluar line kalau kita takda hormon pregnant. Walaupun line tu samar. Test lagi seminggu. Atau pun kalau tak sabar macam saya boleh test selang sehari 😂 biasanya upt akan makin jelas.

2y ago

Dah sminggu dari tak nampak line sampai nampak line. Tapi samar. Lagi frust bila cb kata not pregnant. Hehe

Sbb tu klu nk test upt tunggu 1 minggu lps delay period. Sbb hormon period & pregnant ni lebih kurang sama. Kdg sebelum period ada nmpk line tp smpai tarikh period or 1-2 days later turun darah. Means itu period.

2y ago

Sy check dalam seminggu sebelum due period sbb simptom & hati kuat mengatakan pregnant.. Mula tu sama gak brand forsure, esoknya sy test lagi guna dip n tell.. Alhamdulillah terang.. Sepatutnya due period tu sy test lagi, alhamdulillah terang & pekat.. Sekarang dah 8w3d.. Semoga kandungan kita semua dlm lindungan Allah S.W.T & dipermudahkan hingga ke persalinan.. Aamiin Yaa Rabbbal A'lamiinn

sy cek 4hri sblum period pakai cb, cb no snsitif kne pakai betul2 , celup lama sikit... tapi slps tu sy ad bt pakai urien test mcm sis pakai tu.. naik sma masa tu sy 4week nnti lama2 dia pekat

Saya samar jugak mcm sis tapi saya dah delay 3 hari period, mals nak tggu saya beli clear blue terus naik prgnant 2-3 tu. Sekarang dah 5w3d. Ke sis cuba lepas seminggu missed period ke.

Repeat test hari2 makesure makin terang… saya awal bulan 6 dpt samar2 sngat ingat indent line. Selang 2 hari check balik lagi dah terang line T…

2y ago

Dah sminggu repeat repeat. Tu nampak flow line tu makin terang. Haha dip n tell pun naik samar.

Samar pun positif tu.. Cuma clear blue sepatutnya dah boleh detect by now missed period. Apa pun keep testing within another few days sis 😊

nie sye start test 5hari sebelum tarikh period.. sye buat hari2 stiap kali lpas bgon tido.. alhamdulillah..skrg sye dh 23weeks

2y ago

Aaaa cantik je. Kadang kadang stress bila tgk double line ni even samar, tenang je rasa dia

Cuba lagi buat test kehamilan selang beberapa hari lagi.Moga ada dua line.Moga ada rezeki baby.In Shaa Allah.Aamiin