HB semakin turun

Assalamualaikum, saya nak tanya tentang hb setiap kali cek di KK mesti turun mula 12.2 lepastu 11.9 lepastu 11.7. Ada tak cara untuk naikkan balik hb. Sebab saya makan ubat yang disarankan mengikut ketetapan seperti jgn minum dengan susu atau kopi...dan saya ambil sebelom makan 2 jam. Saya risau kalau makin turun hb.

31 Balas

hi saya nak tnya kalau selepas bersetubuh 8 bulan lepas prnsyawaan bole trjadi ka tapi kitaran haid lancar tiap" bulan tapi saya ada skit dkt perut tpi bila cek upt negatif dah pigi klinik doc kata kencing kotor..harap ada org tunjuk ajar minta percerahan

2y ago

uish dahh cek upt negatif & tiap bulan period tu mmg tak hamil ya puan. bila persenyawaan berlaku, takkan ada dah keluar period ke darah2 ni. semua akan berhenti sampailah melahirkan. doktor betul dah tu, kencing kotor mmg boleh sakit perut & pedih ketika kencing

Kalau saya, Doctor larang saya Sepanjang pengambilan ubat tuu, Tak boleh minum langsung kopi atau teh dan milo pun kena elakkan sbb ada kafein,pastu akak cuba laa try makan ulam ii,sayur ii hijau,buah ii han atau kerang seperti yg misi di KK terangkan

sy dulu pun macam tu tapi sy ikhtiar minum jus delima asli..2 sudu pagi dan malam sebelum tido..campur air sikit sbb masam..Alhamdulilah naik sikit2 sampai baby lahir🥰

saya sepanjang pregnant hb okay 14 13+ 12+ mcamtu je , saya ambik ubat dengan air perahan limau je setiap pagi . jangan campur gula pulak , tu yang doktor and nurse ajar . elakkan kafein tau

saya dulu bantai jus jambu batu marigold je... alhamdulILLAH cantik bacaannya...kalau x gi check up Dr bising je... tapi kalau ada gdm jangan sesekali try... tinggu gulanya

saya pun semakin turun hb..mula2 pregnant 12.3 msuk je 6 bulan turun jadi 11.3 11.0..jngn smpai turun 10.9 sudahla..jngn kuat mkn asam2 boleh sbb jadi hb turun juga

hb mmg turun naik . ada yg mmg hb dia low . pengalaman saya , Hb low dari buka buku sampai bersalin . makan la apa pun minum la apa petua . semua sama .

boleh cuba amalkan makan delima. tak kisah buah delima atau pati buah delima. tp kalau pati, pastikan y mmg pure and tidak ad campuran gula y tinggi

Hb sy pon turun tiap2 bulan.. last turun smpai 11.0 .. pastu naik balik 11.9 .. sy cuba byk kan makan sayur2 hijau n byk kn minum sunquick kosong

hb mmg akn turun selalunya sbb bayi makin membesar..teruskn mkn ubat dan cuba amik mknn kaya zat besi tp kalo masih rendah kena tuko ubat lain la