Cara nak naikkan HB ?

Assalamualaikum mommy², nak tanyaa ada tak tips mcm mna nak naikkan HB ? Sbb makan ubat yg kk bagi pon ttap HB trun jugak . #naktips #pleasehelp #firstbaby

1 Balas

kalau dalam pemakanan harian boleh je cuba 1. makan sayuran hijau (elok yg dimasak rebus bukan tumis) 2. makan buah jambu/delima 3. kurangkan minum kopi/teh 4. kurangkan makan makanan tinggi gula cth kek, coklat @ jajan² tu 5. minta nurse tukar ubat (biasanya disuruh beli sendiri kat farmasi) Tambahan saya makan/minum (jika tiada risiko ketika hamil, kalau ada sila buat research sblm makan itu ini) 1. ambil makanan tambahan spirulina (boleh research sendiri kebaikannya) 2. makan kismis & kurma 3. minum susu wildan mama premium 4. minum supercube yg gojji berry & red date semua tu saya makan ikut kerajinan, tak semua sekali dalam setiap hari saya makan/minum. Macam susu memang saya minum waktu (1jam/30minit) sblm tidur saja. Bersabar lah ya nak naikkan HB memang susah