HB semakin turun

Assalamualaikum, saya nak tanya tentang hb setiap kali cek di KK mesti turun mula 12.2 lepastu 11.9 lepastu 11.7. Ada tak cara untuk naikkan balik hb. Sebab saya makan ubat yang disarankan mengikut ketetapan seperti jgn minum dengan susu atau kopi...dan saya ambil sebelom makan 2 jam. Saya risau kalau makin turun hb.

31 Balas

kalau tak dapat cari susu kambing pun try susu jenama Lazz. buah kurma jngan lupa makan. sehari sebiji pun dah okayy. InsyaAllah hb akan okay.

sape ada pengalaman ambik ubat cair darah 'aspirin' seawal 12w utk ibu pernah bersalin czer 2kali ,,ok ke ubat cair utk hb dan perkembangan baby

bg sy ok je tu as long tak bawah 11.. jgn stress2 ya mummy. yg penting jgn bawah 11. biasala pregnant akan turun naik hb nye.

saya pun darah rendah tapi lepas minum susu kambing, buah delima, hb naik smpai 13 . semoga dipermudahkan urusan mommy

Cuba minum air saffron tiap² mlm sblom tido, mkn ulam pegaga n buah jambu batu selalu. seminggu wajib ambik 3-4 hari.

Biasanya obimin tu saya telan selepas makan , sblm nk tdur telan dulu sbb nurse saya ajar mcm tu

masa mgandung dulu sy kerap mkn delima n kurma. HB sy sentiasa okay, tak pernah bwah 12

maybe ubat tak serasi dengan sis , kena minta misi tukarkan ubat ..

saya makan jambu batu. hb saya naik dari 12>13.29.

2y ago

sy biasa mkn ubat sblm tdo. esok baru mkn jambu batu. dlm seminggu tu 3-4 hari sy mesti mkn jambu batu. separuh jambu batu tu tiap kali sy mkn.

11.7 msih ok sis,jgn bawah 11 lah