GBS +ve

Assalamualaikum saya nak tanya, pengalaman ibu yang positif GBS, lepas bersalin anak kena tahan di hospital berapa hari ye?

3 Balas

Wasalam. Masa experience sy, ibu dan baby kena tahan 48 jam. Alhamdulillah sy dan anak sihat. Cuma dia kena kuning je. Kalau dah pecah ketuban, terus ke hospital. Inform yg awak ade gbs. Kena drip antibiotic setiap 4 jam sebelum bersalin.

4y ago

Saya tak kena tahan, petang 17/02 tu dah discharge. Dorg tahan baby je. Maybe lain hospital lain procedures kot. saya bersalin kat Hospital Sultanah Bahiyah.

Saya pun GBS+, anak pertama xkena,mengandung anak kedua ni positif. Nk tau juga berapa lama kene tahan. Due saya bulan april

4y ago

Lupa nak update.. hahaha.. sis dah bersalin ke? Boleh baca pengalaman sy atas tu ye..

Ank pertama 4 Hari..anak kedua satu malam je..

4y ago

Harap xde pape. Tak best kena warded. Hahaha