GBS POSITIF

Hai nak tanya..ada tak ibu2 yg ada pengalaman GBS POSITIF?Masa bersalin jika normal kena induce ke ye? #bantusharing #seriusnanya #ingintahu

3 Balas

sy gbs..masa bersalin anak 1st masuk antibiotik je masa dalam labour room tapi kena selalu inform nurse yg kite gbs..kadang dieorg lupa. tak kena induce pun sebb datang hospital pukul 12tghry bukaan da 4cm pukul 5ptg bersalin..untuk anak 2nd pun gbs

Nanti sebelum nk tolak dlm LB nti...dlm wad nt nurse akn bg ubat antibiotik...sye kne 5kli msuk ubt antibiotik...dan induce drip skli...tgk jg keadaan ibu

mmg smua ibu kena induce ke klu ade gbs?.sbb tnye nurse die ckp msuk antibiotik je.