Baby 1 bulan 15 hari amik masa untuk tido

Assalamualaikum saya nak tanya & minta pendapat. Baby saya 1 bulan 15 hari..sejak2 ni bila nak tidurkan sangat amik masa. Kadang 1/2 jam untuk tidurkan dia..sebelum tu banyak kali dia menguap. Saya dah bagi dia susu, tukar pampers, letak minyak telon, urut2 perut dia & buat senaman cycling tapi tetap tak tidur. Baby saya macam tahan mata dari tidur. Lepas dah 2 jam macamtu saya bagi dia susu baru dia tidur lena. Kenapa ya dia macamtu? Normal ke?

2 Balas

Sis dari pengalaman saya la, anak saya kan kalau menguap banyak kali tu saya tahu da dia nak tido. Tapi saya biar lagi sampaaaiiii die bebetul ngantuk macam gosok2 mata. Time anak saya sebulan hari tu, saya mcm awak la nampak menguap try tidokan dodoi semua sejam weh menangis saya nak tidokan dia sebab kite penaaattt 🥹 so saya belajar dari pengalaman saya, kalau awak nampak dia menguap biar je lagi sampai la dia nak bagi nangis mantra and gosok mata banyak kali baru awk tidokan dia. Sekejap je 15 minit tido and tido lama terus.

try dodoikan dia, selawat ke nyanyi ke bukak bunyi air terjun ke apa ke. kena try mana mana yg boleh bantu dia tidur