Tangan keluar dari bedung masa tidur

Maaf nak tanya, anak sy minggu ni masuk 3 bulan. 2 malam ni dia tidur, setiap 1 jam kuarkan tangan dari bedung. Masalahnya dia garu mata & nangis, sy trpaksa bedung balik utk dia tidur, tapi letih sebab setiap 1 jam dia buat macam tu. Macam mana ye? Ada cara nak tidurkan baby tanpa bedung & tanpa dia garu muka? #pleasehelp #firstmom #seriusnanya

6 Balas

Sekarang bedung dh banyak ada yg zip ada yang tape. Boleh kot pakaikan yg zip tu. Sebab baby pun dh 3months . Kalau saya mmg x pakai kan baby bedung dh since masuk 1month . Makesure kuku pendekkan. Masa saya stop bedungkan anak sbb dia tidur dngn saya atas katil jadi kalau dia terkejut saya cepat2 peluk or tepuk2. Then now baby dh biasa tak bedung. Saya bedung if nak letak kat baby swing je. But for now saya mmg ajar untuk baby sleep sendiri without dukung dodoi, bedung. Kalau bedung pun prefer pakai yg zip senang

Kalau dia boleh keluarkan tangan tu maksudnya cara bedung tu kurang kemas. Baby saya pun lasak, pakai kain bedung tu tak sesuai dah untuk dia, saya terpaksa guna kain batik. Grip nya lebih sedikit. Tapi saya guna kain batik yang lembut tu, bukan jenis tebal dan kasar. Kalau baby suka garu mata, pstikan kuku baby pendek. Dan kalau tak nak bedung, pakai kan baby mittens.

bedung kejap sikit. tkpun suruh suami. klau suami buat sllu mmng tk blh buka trus .. satu lg bedung mungkin dh kecik dgn ank. ank brpa kg. beli bedung yg corak tu besar sikit tp pns skit la klau aircond sesuai la

mungkin Gaya bedung tak berapa kemas. kalau tengok dia boleh tidur tanpa bedung , Cuba pakaikan mitten je.. tp kalau dia msih trsentak terjaga bedung kemas2

Pakaikan sarung tgn, ank sy umur sebulan dh x pakai bendung, sbb kalau pakai dia mengeliat nk keluarkn tgn dgn kaki,

Beli bedung yg pelekat tu