ummi risau

Assalamualaikum, saya nak tanya ada tak ibu2 mempunyai penglaman baby 7weeks bila scan tapi masih lagi tak nampak denyutan jantung..

8 Balas

hi, sy bleeding masuk Hari ke 3. First pergi scan doc cakap kantung cantik terletak so ok xde risau semalam bleeding pergi lagi doc scan still said the same kantung ok nampak tiny inside but today bleeding scan lagi doc ckp kantung kosong 😣 xtahu la nak redha ke berharap lagi. Just still amik vit as usual until end of this month nak pergi lagi scan until btl btl xde ape dh dalam perut ne. Harap harap last scan tadi is a mistake 😉

Sy pernah,scan tak nampak kantung,janin jantung semua tak nampak. Lepas tu doc suruh datang lagi,11 minggu cek Alhamdulillah ada semua. Skrg dah 38 minggu. Doc pernah kata, setengah orang nampak lambat.

Saya pon.. 5 weeks scan xnmpak ape2.. 7 weeks scan nmpk kantung kecik xde isi.. Pastu 9 weeks kot ade bleeding.. G hospital.. Pastu scan2 ade heartbeat dh.. Alhmdlilahh

4y ago

sy hrp ada keajaibpn utk sy jugk,, sebb tdi scan tk nmpk 8weeks

2x buat upt test positif mengandung..Sy 3x scan xnmpk jantung.. last scan 16/12/19 bru nmpk denyutan jantung baby.. Alhamdulillah doc ckp dah 10mggu..

Bahayanya. Biasanya perkara pertama sekali dorang check degupan jantung, scan/bunyi. Doktor cakap apa je?

Doctor bg tarikh 2 minggu lagi kene scan lagi skali..Harap semua nya baik2 sahaja la...

Ada je sis. Kwn sy 10 mggu bru ada heartbeat & nmpk janin

Sy dlu masa 10w ke bawah langsung x nmpk kantung.