UBAT BATUK

Assalamualaikum saya nak share. Sekarang kan jerebu so mesti mudah tekenan sakit. Saya pun, hari tu kena asma sekali dgn batuk. P kk nurse tanya sihat ke? Saya jawab saya batuk. Mase tu nurse terus nasihat jgn ambil ubat batuk. Bila saya tanya kenapa nurse kk jawap kalau kita makan ubat batuk nanti baby tidur dalam perut. So nurse suruh saya cuba minum air suam campir lemon. Alhamdulillah batuk makin kurang. So ibu ibu semua kalau batuk, kalau dah cuba cara semulajadi tak jalan. Nurse kk tempat saya nasihatkan pada saya hari tu kalau nak makan ubat batuk jgk jumpa dgn doktor dulu ye. Jgn beli yg di farmasi ☺.

1 Balas

.. mcm saya.. batuk pda miggu 35 .. 5 hari jgk tu.. terus pegi hospital.. doc prescribed ubat.. dbagi 10 biji.. 4 biji saje yg saya consume.. takut lh minum banyak..

5y ago

Aah saya mula mula dah beli ubat batuk, tak berani terus nak mkn 😅