Hilangkan batuk

Hai korang, hampir seminggu dah batuk..yg jadi masalahnya batuk teruk bila nak tidur n tngah Tidur..p klinik nurse PON kata nak bagi ubat batuk takut x sesuai NGN ibu mengandung..ada cara Dak nak hilang kan batuk?bila pi klinik Dorang suruh stay wad hospital.aduh..badan dah penat NGN x cukup tidur dah berapa hari..saya pregnant 21week

5 Balas

Kenapa nurse tak minta refer doc? Nanti doc bg ubat yg sesuai dgn keadaan patient. Sy masa batuk 2week tak baik. Sy bgtau nurse. Nurse terus refer doc. Doc check. Ambil ubat kat farmasi. Cuma mse kat farmasi. Dia ada bagitau ubat batuk ni jenis mengantuk,jd sedikit tu akan ke baby. So mkn time nk tidur. Sbb siang kena kira tendangan baby. Mse sy 37w

6mo ago

Sis pergi klinik swasta ke? Nanti sis check up bulanan bagitau nurse KK ya. Speed recovery sis.

sepatutnye nurse tu refer ke doctor. hanya doctor yg blh prescribe ubt yg sesuai untk ibu mengandung. or sis blh try g farmasi ckp nk ubt batuk and gtau sis tgh pregnant brapa weeks, nnt dorg akn bg ubt yg sesuai.

laa npe nurse awk x rffer awk dkt doc.. mcm nurse sy.. su ckp sy btok laa tu jga dye soh jmpe doc n soh ckp sndri dgn doc.. sbb dye xbolh kluarkn ubat slaen ubat tmbh darah.. tu je lh yg sy thu..

Dekat farmasi ada jual ubat batuk utk ibu mengandung... Nnt ahli pharmasi akan rekemenkan. Harga bawah RM25 sebotol

cube try minum limau suam tpi kurangkan gula lah klu xnak manis sgt