Batuk Berkahak

Kalau tengah pregnant tapi tengah alami batuk berkahak sekarang ada effect kat baby tak? Bila batuk kan macam ada pressure kat perut. Sy tengah ikhtiar minum lemon suam. Nak makan ubat batuk tak berani

4 Balas

Saya pun baru baik batuk minggu ni. Pergi klinik swasta tp doktor tak bg ubat batuk. Cuma dapat ubat cair kahak. Pastu pergi juga hospital pun sama doktor tak bagi ubat batuk.dia ckp mengandung takboleh makan ubat batuk. Saya ada juga tgok posting org ckp prospan tu kan boleh amik klu pregnant. Pstu saya baca juga posting dr imelda balchin psl prospan tu, tak jadilah saya amik. Saya byk minum air barli suam2 dgn sunquick suam. Tanpa gula. Pstu kumur2 ubat kumur yg hospital bg. Dgn pil cair kahak. Awak kumur air garam pun ok. Alhamdulillah seminggu je batuk teruk, skg sikit2 je. Nak batuk tu sy tahan perut

Kenapa tak nak makan ubat batuk🥲 nanti melarat effect kat baby pulak. Pergi klinik jumpa doktor. Saya dulu kalau tak sihat mesti pergi klinik, tak berani nak makan ubat sebarangan.

saya pun tengah mengalami masalah sama tapi doctor klinik kesihatan suggest saya minum ubat ini saya minum pun ok juga tidak mengatuk ubat beli kat farmasi nama ubat

sis jangan makan ubat batuk..saya pun kadang dia mai gatai tengkok nak batuk..harituh saya pernah tnya dekat doktor..doktor x sarankan sebab berbahaya pada baby😅