BukuMerah

Assalamualaikum, saya kini telah hamil 5 minggu 3 hari, pada waktu ini sudah layak kah saya mendaftar buku merah?

9 Balas

Waalaikumussalam.. Sila ke klinik berdekatan tempat tinggal sis.. Lain tempat, lain caranya.. Tempat sy kena tunggu 8minggu baru nurse klinik desa bkak buku pink.. Walaupun upt dr klinik kerajaan dah buat seawal 5minggu.. Jumpa nurse dulu, nanti dia bg tarikh utk buat buku.. 😊 #jagadiri

4y ago

thank you for the info😊

Bergantung kpd klinik yg sis nk pergi. Kalau pernah ada risiko waktu kelahiran sblum ni, mmg diorang suruh pergi awal. Tapi kalau kali pertama, sis kena check dgn klinik yg sis nk pergi.

Waalaikumsalam. Boleh je puan. Kalau ada masalah kesihatan boleh dapat tahu awal dan boleh buat tindakan awal.

4y ago

thank you for the info 😊

Kena tanya kat kk tmpt tinggal sis. Yg saya tahu, paling lambat sebelum 12 weeks 🤗

4y ago

terima kasih banyak ye😊

Waalaikumsalan..Tnya KK tmpt sis dlu..mcm tmpt sy 8weeks bru boleh buka buku..

4y ago

okay terima kasih banyak ye.

bleh sis.. sy hr tu wk4 dh buka buku.. klu dh confirm pregnant, buka je..

4y ago

same2 sis

Sy buka time 7 weeks. Bila dah cnfm nmpk jantung baby trus buka.

sy 10 w.....

4y ago

thank you ye share😊

8week sis

4y ago

Wc sis🤗