Bila Perlu Ke KK

Hello Asian parents community, I baru hamil 5 minggu, anak pertama. Bila waktu yang sesuai untuk saya mendaftar di KK? Any good vitamins yang saya boleh ambil sekarang? Tq.

2 Balas

Ada certain KK kena book utk bukak buku. Ada yg walk in je. Sy walk in during 10weeks, igt boleh buat terus, tapi dpt appointment 13 weeks. U boleh start taking folic acid supplement, iron tablets utk perkembangan baby

5y ago

Yes I've been taking folic acid everyday since last month. That's how I got pregnant 😁. I've bought prenatal vitamin sbb saya ni selalu kurang darah.

Saya bukak buku pink waktu 10w. Jgn lupa bawak sijil nikah dan suami utk ambik darah (HIV test)

5y ago

Tu la. Even dah buat before kahwin pun kena ambik darah jugak. Depends on kk kot. Kk saya bg alamat rumah je, takde mintak bil utiliti pun.