Keputihan di Trimester 3 (7 bulan)

Assalamualaikum Saya ingin bertanya di mana saya ada keputihan tapi tak teruk dan tidak berbau..warna putih dan tak banyak tapi setiap hari ada. Boleh ke saya minta ubat pada nurse? Maaf sebab ini kandungan saya yang pertama.

2 Balas

Boleh consult dengan doktor. Saya pun kena macam awak. Haritu doktor bagi ubat antibiotik cucuk masuk dalam buat sendiri. Alhamdulillah takda keputihan yg teruk lagi. Kalau takda rasa gatal selalunya doc tak bagi ubat. Lagi satu, kerapkan tukar panties je utk elak tak selesa.

Normal klau ada keputihan masa pregnant...jd xnormal bila berwarna,berbau dan gatal...slalu slagi xjd slh 1 ni kita xperlu ambil ubat pon ..cuma kurangkan mkn mkanan manis...tp kalau jd slh 1 blh btau nurse